Nettikaupan perustaminen

Nettikaupan perustamisen suosio Suomessa on räjähtänyt 2000-luvulla. Pienen piirin asiasta on tullut koko kansan, pk-yritysten ja yksityisten ihmisten uusi tulonlähde. Enää ei tarvitse ostaa tuhansien eurojen softia harvojen ohjelmistoyritysten koodareilta (koska ohjelmistoja on käytännössä satoja erilaisia)

Tätä nykyä nettikauppa toimii helpommin ja nopeammin kuin tavallinen vähittäistavarakauppa. Tämän lisäksi varastointikustannukset ovat olemattomat, rahtikustannukset pienemmät ja mikä tärkeintä, toimitilakustannukset ovat olemattomat. Tämä antaa yrittäjälle toimialasta riippumatta todella paljon varaa vaikuttaa omiin asioihinsa, työntekoonsa, bisneksiinsä.

Yksi nettikaupan suurista hyödyistä on sen luoma vapaus, sekä tarjonnalle että työn tekemiselle. Tarjontana voi olla jokin konkreettinen hyödyke, kuten vaate, rakennustuote, vähittäismyyntiartikkeli ( esimerkiksi askartelutarvike, ulkomailta maahantuotu auton varaosa tms.) mutta tämän lisäksi on mahdollista myydä myös tiedostoja (e-kirjoja, ohjelmia) ja palveluita (perustamispalvelut, asiantuntijapalvelut, markkinointipalvelut, konsultaatio)

Työn tekeminen taas on itsestäsi kiinni. Voit markkinoida nettikauppaasi paljonkin, tai tyytyä vain pieneen markkinaosuuteen ja asiakaskuntaan. Mitä uniikimpia tuotteita myyt, sitä suurempaa on kysyntä.

Tottakai myös hinta ratkaisee: Tärkeää on löytää mielenkiintoinen tuote, josta asiakkaasi ovat valmiita maksamaan pyytämäsi hinnan. Hintatasoon perehtyminen on muutenkin iso asia: jo pienillä hinnanmuutoksilla voi olla suuri vaikutus kysyntään. Tämä näkyy eritoten uusilla tuotteilla, joiden kysyntä on vasta luotu. Periaatteessa tietyn tuotteen yleistyessä sen kysyntä normaalisti kasvaa tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos hinta nousee liian korkeaksi, kysyntä ja varsinkin siitä saatu rahamäärä itseasiassa laskevat. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi täysin uudet, lanseeratut tuotteet (taulutelevisiot muutama vuosi sitten, älypuhelimet muutaman vuoden päästä)

Nettikaupan perustamispalveluita on monia. Toisaalta on mahdollista myös luoda oma uniikki nettikauppa koodaamalla se itse, mutta käytännössä sen vaatima tekninen osaaminen on monien yrittäjien ulottumattomissa. Käytännössä helpoin (ja samalla yksinkertaisin) ratkaisu on tuoda nettikauppa kuluttajien tietoisuuteen käyttämällä jonkinnäköistä ohjelmistopalvelua, joka on periaatteessa nettisivun koodaamisen yksinkertaistettu muoto. Kannatan sitä useimmille yrittäjille, koska normaalisti aika ja raha on rajattua, varsinkin pk-yrityksillä.

Nettikaupan personointi on helppoa myös erilaisilla ohjelmistoilla. Nettikaupastasi ei siis tule samanlaista kuin "ne muut nettikaupat", vaan voit itse muunnella sitä, ottaa vastaan ohjelmiston antamia ehdotuksia jne.

Nettikaupan perustaminen on itseasiassa aika yksinkertaista touhua - siitä on vaan tehty tavallisen henkilön silmissä todella vaikeaa.